Taimikon varhaisperkaus - PYYDÄ TARJOUS! HINTA ALK. 250€ + ALV24%

Taimikonhoidon tärkein työlaji!

Taimikon varhaisperkauksessa poistetaan lehtipuuvesakko raivaussahalla kasvatettavien taimien ympäriltä tai kaikki vesasyntyinen lehtipuu. Varhaisperkauksen tavoite on parantaa tuotantopuuston kasvuedellytyksiä. Varhaisperkauksen ajoitus on tärkeää. Viivästyminen hidastaa puuston kasvua, heikentää laatua ja lisää kustannuksia.


Kuusen taimikossa varhaisperkaus suoritetaan taimikon ollessa n. 1-2 metristä (4-6 vuotta istutuksesta). Männyn taimikossa varhaisperkauksen ajankohta määräytyy kasvupaikan suhteen, mutta perkaus on tehdään yleensä 5-8 metrin pituudessa. Perkaustarve voi olla ajankohtainen jo aikaisemminkin, jos lehtipuuvesakkoa on männyn seassa runsaasti. Koivun taimikossa poistetaan etukasvuiset taimet, jotka jäädessään varjostaisivat monia kasvamaan jääviä puita. Koivua kasvattaessa ei tarvitse juurikaan huolehtia kilpailevista puulajeista vielä taimikkovaiheessa.

Taimikon varhaisperkaukseen on mahdollista saada KEMERA-tukea, joka on 160€/ha. Teemme puolestanne toteuttamissuunnitelman Metsäkeskukselle.


Metsänhoito suositukset 2014

Työn hinta määräytyy maastokäynnillä arvioidun työajanmenekin mukaan.Tilatessasi työn meiltä, haemme puolestanne KEMERA-tuet ja laadimme toteutusselvityksen. Jos olet antanut Metsänhoito Koivuniemellä suostumuksen Metsäkeskuksen metsävaratietojen käyttöön metsään.fi palvelussa, päivitämme tehdyt metsänhoitotiedot palveluun.

Varhaisperkauksen hinta alkaen 250€ + alv 24% /hehtaari.

Copyright © Metsänhoito Koivuniemi Vistantie 40 B14 21530 PAIMIO GSM +35844 2931 888 metsurikoivuniemi@gmail.com Y-TUNNUS 1990132-7 ALV rek.